Baranowska Natalia
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
MBP 1 Oddział dla dzieci
(1)
MBP 2 (Triada)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Baranowska Natalia
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Jachowicz Stanisław
(159)
Lech Justyna
(138)
Fabianowska Małgorzata
(131)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Czechowicz Józef
(119)
Drewnowski Jacek (1974- )
(114)
Liebert Jerzy
(105)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Zarawska Patrycja
(102)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Roberts Nora (1950- )
(98)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Steel Danielle (1947- )
(96)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Mazan Maciejka
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(80)
Zimnicka Iwona
(80)
Sandemo Margit (1924- )
(79)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(73)
Szulc Andrzej
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Strzałkowska Małgorzata
(72)
Syrokomla Władysław
(70)
Chotomska Wanda (1929- )
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Siewior-Kuś Alina
(68)
Chmielewska Joanna (1932-2013 )
(65)
Lange Antoni
(65)
King Stephen (1947- )
(64)
Wilusz Tomasz
(63)
Barillé Albert (1921-2009)
(62)
Polkowski Andrzej
(62)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(60)
Sienkiewicz Henryk
(60)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Mróz Remigiusz (1987- )
(58)
Antczak Agnieszka
(57)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Cussler Clive (1931- )
(54)
Grabiński Stefan
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Strzałkowska Małgorzata. ABC...uczę się!
(53)
Król Michał
(52)
Fabisińska Liliana (1971- )
(50)
Pintara Maciej
(50)
Shakespeare William (1564-1616)
(50)
Webb Holly
(50)
Wiedemann Adam
(50)
Masterton Graham (1946- )
(49)
Mirandola Franciszek
(49)
Christie Agatha (1890-1976)
(48)
Hanna Gąssowska
(48)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Wasilewski Kazimierz
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(47)
Michalak Katarzyna (1969- )
(47)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(47)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Ginalska Agnieszka
(46)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(46)
Lem Stanisław (1921-2006)
(45)
Lipszyc Jarosław
(45)
Spirydowicz Ewa
(45)
Batorska Beata
(44)
Goscinny René (1926-1977)
(44)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Temat
Kucharstwo
(1)
Kultura stołu
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Żywność
(1)
Temat: miejsce
Świat
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata. Każdy rozdział poświęcony jest jednemu krajowi. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawostek o charakterystycznych składnikach, potrawach i zwyczajach, a także dwa łatwe do wykonania przepisy. Wyszukiwanie ciekawych informacji ułatwi spis treści, indeks oraz oś czasu, przedstawiająca najważniejsze wydarzenia i odkrycia kulinarne.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
MBP 1 Oddział dla dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
MBP 2 (Triada)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej